Drezurní soustředění s Bernhardem Fischerem

18.11.2012 16:22

Tento týden proběhlo ve stáji Vasury v Kolesách drezurní soustředení s německým trenérem Bernhardem Fischerem. Tento vysoký šlachovitý německý jezdec vystudoval obor jezdectví a působí jako drezurní trenér ve stájích Sphere. Je také národním zemským trenérem v Dolním Sasku a na svém kontě má 20 vítězství v soutěžích na úrovni Prix St.George. Mezi jeho trenérské úspěchy patí 20 koňských svěrenců, jenž se kvalifikovalo na Bundeschampionat a jeho žáci se pravidelně zúčastňují drezurního mistrovství Německa, z nichž pět je zařazeno do skupiny vyslané na Mistrovství Evropy.

Měla jsem zájem o účast na tomto soustředění, nicméně bylo plně obsazeno již před zveřejněním této akce. Zúčastnili se jich především přední drezurní jezdci jako Michal Košťál nebo majitelka koně Sagitty v tréninku Adély Neumannové, která přijela až ze Slovenska Sára Olšanská. Jeho výuková hodina byla vyplněná od první do poslední minuty, zejména pro mladé koně náročná a někteří účastníci soustředění plně nevyužili svůj čas.

Bernhard u každého po vstupu na halu zkontroloval výstroj, kterou popřípadě upravil nebo se zeptal, proč daný jezdec využívá těch či oných pomůcek. Poté každého vyslal na obvod haly v kroku a ptal se na rodokmen koně. Po okrokování započala uvolňovací a protahovací práce v klusu a ve cvalu. Velmi citlivě zhodnocoval přednosti a nedostatky koní, radil jezdcům v oblasti pobídek, pozice rukou či sedu a dokázal ocenit plnění jeho pokynů pochvalami. Fotogalerie je právě z práce Sáry Olšanské a Sagitty.

 

—————

Zpět


Fotogalerie: Drezurní soustředění s Bernhardem Fischerem

Tato fotogalerie je prázdná.